Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γάμος σε παραλία




Ένας πολιτικός γάμος με φόντο τον καταγάλανο ουρανό και το μπλέ της θάλασσας, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αρκεί να τον σχεδιάσετε από νωρίς ώστε να έχει επιτυχία.

Είναι αλήθεια πως αρκετά ζευγάρια επιλέγουν πια να παντρεύονται με πολιτικό γάμο και αργότερα όταν  αισθανθούν έτοιμοι τελούν τον θρησκευτικό. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η ιδανική εποχή για να πραγματοποιήσετε ένα ονειρεμένο πολιτικό γάμο ξεχωριστό με τη θαλασσινή αύρα να προσθέτει μια γεναιόδωρη πινελιά στο μαγευτικό σκηνικό του γάμου σας. Άν πάλι κάνετε μόνο θρησκευτικό γάμο αλλά η ιδέα της παραλίας σας δεν σας αφήνει αδιάφορους, θα μπορούσατε σαφώς να κάνετε την τελετή σε ένα γραφικό ξωκλήσι και την γαμήλια δεξίωση σε μια παραλία, ώστε όλοι οι καλεσμένοι σας να διασκεδάσουν και να παρασυρθούν σε ένα party που θα αφήσει εποχή.  Άν πάλι νομίζετε πως οι περισσότεροι από εκείνους δεν θα περνούσαν καλά ( όπως π.χ αν έχετε πολλούς ηλικιωμένους συγγενείς ) τότε η δεξίωση σε μια παραλιακή ταβερνούλα με θέα στη θάλασσα θα ήταν μια καλή εναλλακτική λύση.

Ξεκινώντας πρώτα με τις προσκλήσεις, θα μπορούσατε να επιλέξετε προσκλητήρια στολισμένα με κοχύλια ή μικρά μπουκάλια γυάλινα μέσα στα οποία θα βρίσκεται το μήνυμά σας.  Οι μπομπονιέρες καλό θα ήταν να θυμίζουν θάλασσα και αυτό είναι εύκολο να γίνει αν είναι στολισμένες με κοχύλια, αστερίες κ.τ.λ. ή ακόμη μπορείτε να βρείτε μικρά κουτάκια σε σχήμα μπαούλου ώστε να θυμίζουν κάτι από θησαυρό. Το νυφικό σας θα πρέπει να είναι αέρινο ανάλογο με το σκηνικό και τα νυφικά παπούτσια μπορούν να είναι  όμορφα σανδάλια ή ακόμη και να εμφανιστείτε ξυπόλητες αφού πρώτα επιβάλεται να έχετε κάνει ένα επαγγελματικό πεντικιούρ. Η μουσική για την δεξίωση απαλή για extra ρομαντισμό και ένα μενού που θα εμπεριέχει θαλασσινούς μεζέδες και εξωτικά φρούτα.

Καλό θα ήταν να έχετε μελετήσει την παραλία που θα αποφασίσετε να κάνετε τον γάμο σας και φυσικά να είστε προετοιμασμένοι για μια πιθανή ξαφνική μπόρα – ιδιαίτερα αν ο γάμος σας πραγματοποιηθεί σε νησί. Φροντίστε να έχετε καρέκλες γιατί σίγουρα θα χρειαστούν, τις οποίες μπορείτε να στολίσετε με τούλια, γάζες και λουλούδια. Μην ξεχάσετε να στείλετε από νωρίς τα προσκλητήρια ώστε οι καλεσμένοι σας να έχουν χρόνο να οργανωθούν και να ετοιμαστούν ανάλογα. Κάντε το γάμο σας αργά το απόγευμα ώστε από την μια να αποφύγετε την πολύ ζέστη και από την άλλη το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα θα δώσει μια αξεπέραστη γοητεία σε κάθε φωτογραφία σας.

Ετοιμαστείτε για ένα γάμο ονειρεμένο και απολαύστε τον σε όλο του το μεγαλείο!

Μικρά Tips




Μικρά Tips που θα σας λύσουν τα χέρια, θα σας χαρίσουν γοητεία και θα σας οδηγήσουν στο να πραγματοποιήσετε έναν τέλειο γάμο ακριβώς όπως σας αξίζει.


- Δείτε νυφικά και κλείστε ραντεβού με τα ατελιέ που σας ενδιαφέρουν. Έχετε μαζί σας στις πρόβες τα εσώρουχά σας σε μπέζ χρώμα ώστε να μην δείχνουν άσχημα με όποιο νυφικό και άν προβάρετε, το καλσόν σας και τα παπούτσια σας για πάν ενδεχόμενο.
- Άν θέλετε να φορέσετε γάντια, δοκιμάστε τα στην πρόβα νυφικού έτσι ώστε να είστε σίγουρες πως στρώνουν τέλεια και δεν σας εμοδίζουν στις κινήσεις σας.
- Άν σας αρέσει το πέπλο στις πρόβες μην ξεχάσετε να ζητήσετε καθρέφτη ώστε να δείτεκαι το πίσω μέρος. Άλλωστε την περισσότερη ώρα κατά την διάρκεια της τελετής αυτή την εικόνα θα έχουν οι καλεσμένοι σας. Άν επιλέξετε κάποιο πέπλο το οποίο καλύπτει το νυφικό σας φροντίστε τουλάχιστον να είναι αραχνούφαντο. Προσέξτε το κοντό πέπλο ιδιαίτερα άν δεν είστε ψηλή γιατί μπορεί να σας δείχνει κοντύτερη. Βέβαια ένα εντυπωσιακό μακρύ πέπλο θα σας δυσκολέψει στην δεξίωση γάμου, για αυτό θα πρέπει να φροντίσετε κάποιος να σας το βγάλει προσεκτικά ώστε να μην σας χαλάσει το νυφικό χτένισμα.
- Προσοχή στα παπούτσια. Άν σας στενεύουν και σας πιέζουν όταν περπατάτε, όσο όμορφα και άν είναι θα σας χαλάσουν την μέρα μιας και την περισσότερη ώρα θα πρέπει νε είστε όρθια. Έτσι φροντίστε να είναι άνετα και να μήν γλυστράνε για να αποφύγετε τα απρόοπτα !!!
- Άν θέλετε να στολίσετε τα μαλλιά σας με κουάφ, κορώνα ή τσιμπιδάκια με stras πάρτε τα μαζί σας στην πρόβα του νυφικού σας χτενίσματος.
- Άν έχετε κοσμήματα που θέλετε να τα φορέσετε, πάρτε τα μαζί σας στην πρόβα νυφικού και δοκιμάστε τα γιατί όταν τα νυφικά είναι φορτωμένα τα πολλά κοσμήματα δεν κολακεύουν. Η υπερβολή μπορεί να γίνει μόνο άν το νυφικό είναι λιτό.
- Αγοράστε επιπλέον καλσόν ιδιαίτερα άν το νυφικό σας είναι κοντό και δώστε σε μια φίλη σας να βάλει στην τσάντα της μικροπράγματα που ίσως σας χρειαστούν ( όπως παραμάνες για την περίπτωση που χαλάσει κάποιο φερμουάρ, βελόνα και κλωστή στο χρώμα του νυφικού για την περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο τυχαίο ξηλωματάκι κ.τ.λ ).
- Άν δεν έχετε σταθερό κύκλο και υπάρχη η παραμικρή πιθανότητα οι << δύσκολες μέρες >> να συμπέσουν με την ημέρα του γάμου, μιλήστε με τον γυναικολόγο σας τουλάχιστον 2 μήνες πρίν τον γάμο ώστε να σας χορηγήσει αντισυλληπτικά που θα αλλάξουν και θα σταθεροποιήσουν τον κύκλο σας ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.
Τέλος μην αφήσετε τίποτε και κανέναν να σας χαλάσει την ωραιότερη στιγμή της ζωής σας. Έχετε τα μάτια ανοιχτά γαι τις όμορφες εικόνες και τα αυτιά σας ανοιχτά για τα όμορφα λόγια και κοπλιμέντα που θα ακούσετε. Ζήστε τον γάμο σας χωρίς άγχος και όλα θα είναι τέλεια !!!.